520 VIEWS
Loading...
KULTURA 07|11|19
Kratki rezovi: "Terminator: mračna sudbina", "X-men: Dark Phoenix", "Tusta" ...

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na film "Terminator: mračna sudbina" - iako nije ni najbrojnija, ni najdugovječnija, ni najprofitabilnija u današnjem franšiznom filmskom multiverzumu – u kojemu se svemiri razlikuju po kodnim oznakama MCU, DCEU i sličnima – Terminator je zacijelo jedna od najutjecajnijih filmskih franšiza otkad je taj pojam u uporabi. Ponudit ćemo barem 5 argumenata za tu tezu, a zatim vidjeti što nije u redu s najnovijim nastavkom. U videotekama potražite "X-men: Dark Phoenix"- još jedna franšiza nad koju se – moguće, ako ćemo biti praznovjerni, radi onoga 'mraka' u naslovu najnovijega nastavka – nadvila mračna sudbina – toliko mračna da joj je, iskreno rečeno, najbolje skratiti muke i eutanazirati je, i to hitno.
2. Berlinale special je, nakon Zagreba i Rijeke, stigao i do Splita, gdje u Kinoteku Zlatna vrata, u sljedeće 4 srijede, donosi 7 atraktivnih naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala, ali i onih koji su nakrcani Lolama.
"Tusta" - biografski dokumentarac o pokojnom frontmanu KUD-a Idioti, u hrvatskim art kinima.
Farsa s kampanjom DHFR-a 'Meni se to gleda, HRT ne da' se nastavlja, a AEM, koja bi to mogla i trebala riješiti, do dana današnjega se nije ni očitovala po tom pitanju!IZDVAJAMO INTERVIEW KULTURA SPORT TVCOCKTAIL VIJESTI ZVIJEZDE


NAJGLEDANIJE (7 DANA)SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆAPRETRAGA

  od    Odaberite datum do    Odaberite datum