441 VIEWS
Loading...
KULTURA 07|02|19
Kratki rezovi, emisija za filmofile: "Čovjek iz sjene", "Miljenica", "Miljenica", "Vladar Pariza"...

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova Bibić nam je spravio osvrt na film "Čovjek iz sjene" (Vice)- moram priznati da sam pomalo razočaran što redatelj Adam McKay nije pružio niti 'i' od insinuacije da je 9/11 mogao biti maslo upravo Dicka Cheneya i njegove iluminatsko-masonske klike, ali sve ostalo u filmu je impresivno, počev od Christiana Balea na vrhu, pa nadolje. U kinima pogledajte i film "Miljenica" - 'Kad imaš moć, ljudi će ti je uvijek pokušati oduzeti... uvijek,' rekla je supruga Dicku Cheneyu, a ta mudrost ne bi bila deplasirana ni u "Miljenici", samo što je ovdje moć u ženskim rukama, pa je i taktika u borbi za moć prilagođena ljepšem spolu.
"Marija kraljica Škotske" - ako želite shvatiti zašto su engleski susjedi na otoku histerično slavili poraz Engleza protiv Vatrenih u polufinalu lanjskog Mundijala.
"Vladar Pariza" - priča o čovjeku koji se smatra ocem suvremene kriminologije, francuske policije i prvim privatnim detektivom, puno je realističnija od onoga VIDOCQA s Gerardom Depardieuom kojega smo u kinima gledali prije 17 godina. U kinima još pogledajte i film "Suspiria" -  redatelja Lucu Guadagnina nitko ne zove 'talijanskim Hitchcockom,' pa će vam njegov senzibilitet, vjerujem, biti puno bliži od onoga njegovoga zemljaka Daria Argenta otprije gotovo pola stoljeća.
Od dva velikana koja su nas napustila pretprošli vikend, Dušana Makavejeva i Michela Legranda, u Kratkim rezovima je bolje prošao potonji.IZDVAJAMO INTERVIEW KULTURA SPORT TVCOCKTAIL VIJESTI ZVIJEZDE


NAJGLEDANIJE (7 DANA)SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆAPRETRAGA

  od    Odaberite datum do    Odaberite datum