271 VIEWS
Loading...
KULTURA 30|05|19
Kratki rezovi, emisija za filmofile: "Brightburn", "Stockholmski sindrom", "Satnik", "Okus cementa", "Aladdin"…

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova naš filmofil Bibić spravio nam je osvrt na film "Brightburn" - sf-horror kojega bismo u kinima gledali još koncem studenoga prošle godine da njegovome producentu Jamesu Gunnu (redatelju Čuvar galaksije), nisu iskopani neki ružni tweetovi, a kreposni Disney nije tvrtka koja to tolerira. Kakogod, ova inverzija Supermana nije ispala onakva kakva je mogla i trebala...no zato je prije točno 40 godina jedan drugi sf-horror, imenom Alien, ispao bolji nego što je to itko mogao očekivati.
U kinima pogledajte "Stockholmski sindrom" - film o pljački banke koja je dala ime naslovnome sindromu, i koja će vam ga bolje pojasniti nego bilo koja enciklopedija. U kinima igra i "Satnik" - njemački film njemačkoga gastarbajtera u Hollywoodu vrlo je tmurna, ali originalna ratna drama, s fantastičnom crno-bijelom fotografijom. U (art) kinima potražite "Okus cementa) - nagrađivani sirijski dokumentarac koji Hrvate zacijelo neće privući na bauštelu u Beirut.
Zlatna palma prvi put otišla jednom južnokorejskom redatelju, a pobjednički parazit Bong Joon-hoa kritičari nazivaju korejskom inačicom američkoga filma MI, u režiji Jordana Peela... "Aladdin" - zašto je trebalo oskvrnuti istoimenu (animiranu) svetinju iz 1992.?IZDVAJAMO INTERVIEW KULTURA SPORT TVCOCKTAIL VIJESTI ZVIJEZDE


NAJGLEDANIJE (7 DANA)SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆAPRETRAGA

  od    Odaberite datum do    Odaberite datum